Eğitimin Amacı
Müzakere, “Tarafların başlangıçta birbirinden oldukça uzak olan konumlarından, anlaşmaya varabildikleri bir noktaya gitmeleri” olarak tanımlanabilir.
İş dünyasında müzakere, özellikle satın almalarda ve sözleşmelerde şirketle ilgili önemli kararlara, stratejik hedefleri belirlemeye, projelerle ilgili kararları vermeye kadar birçok alanda kullanılır. Doğru müzakere kültürünü oluşturmuş kurumlarda karşılıklı müzakerelerde “kazan – kazan” durumu hâkim olmakta ve böylece müzakere tarafları gerçekçi ve işleyen sözleşmeler yapabilmektedir.
Eğitim çerçevesinde olumlu çok sesliliğe izin veren müzakere tekniklerini tanıyacaksınız ve fikir ayrılıklarının veya zıt konumların nasıl daha verimli bir şekilde aynı çatı altında, aynı amaca hizmet edebilmeleri için organize edebileceğinizi öğreneceksiniz. Bu iletişim sürecinde dinamiklerin olumlu akmasına odaklanmayı böylece müşteri ve hizmet sağlayan olarak verimli sözleşmeler yapabilmeyi örnek vakalar, grup çalışmaları ve oyunlarla içselleştireceksiniz.
Eğitim İçeriği
- Müzakere ve fikir çatışması arasındaki farklar
- Nasıl müzakere edilir – Teknikler
- İyi müzakereci – kötü müzakereci: Müzakere sürecinde kişilerin özellikleri
* İletişim yönetimi becerileri
* Yapılabilecek hatalar
- Değişik iletişim tipleri müzakereyi nasıl yürütür?
- Sözleşme nedir – hangi fonksiyonu yerine getirir?
- Sözleşmenin yapı taşları
- Sözleşmenin tarafları – birbirlerine olan ilişkileri
- Sözleşme çerçevesinde müzakere nedir – diğer müzakere formlarından nasıl ayrılır?
- Müzakere becerileri nasıl geliştirilir?
- Müzakerecinin kontrol listesi
Eğitime Kimler Katılabilir?
Değişik kurum ve kuruluşlarda müşterilerle bire bir ilişkide olanlar, sözleşme yönetimi yapanlar, ekip ve proje yönetenler dışında hayatta “Kazan – Kazan” durumunu elde etmek isteyen kişiler.
Eğitim Süresi
3 saat / ONLINE
Eğitmen
Esra HASHEMI-SHIRAZI
Bilgi ve Kayıt için:
0212 604 01 00 / 2525
sem@altinbas.edu.tr
Programa kayıt olmak için ücretin ödenmiş ve dekontun sem@altinbas.edu.tr adresine iletilmiş olması gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Faturalar katılımcıların belirttikleri e-mail adreslerine gönderilecektir.
Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda ilk 7 gün içerisinde eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitimde 3 iş günü kala eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Daha sonra yapılacak kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmayacaktır. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.